maandag 31 juli 2017

Snurken stoppen door middel van deze 5 bruikbare tips

Snurken is een veelvoorkomende kwaal waar vaak een taboe op lijkt te liggen. De meeste mensen schamen zich voor de ronkende geluiden die ze ’s nachts produceren. Toch is schaamte nergens voor nodig: snurken komt voor bij meer dan 6 miljoen Nederlanders. Als jij last hebt van snurkklachten, ben je dus zeker niet de enige. Helaas zitten er wel nadelen aan snurken, afgezien van de geluidsoverlast die de nachtrust van partners kan verstoren. Zo kan snurken op den duur schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om je snurkprobleem zo snel mogelijk aan te pakken. Snurken stoppen is helaas niet gemakkelijk en dat zullen veel snurkers beamen. Lees hieronder een aantal tips die jou verder kunnen helpen in de strijd tegen snurken.


Snurken stoppen met deze tips:


1. Gebruik etherische oliën


Etherische oliën zijn oliën die zijn gewonnen uit plantaardig materiaal, zoals (bloem)bladeren, vruchten, zaden, schillen en takken. Sommige etherische oliën kunnen worden ingezet als geneesmiddel om te helpen bij lichamelijke klachten. Ook bij snurkklachten kunnen etherische oliën effectief zijn als je ze op de juiste manier toepast.
Snurken stoppen etherische oliën



Pepermuntolie bezit vele geneeskrachtige eigenschappen. Zo wordt het onder andere ingezet tegen vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, spierpijn, koorts, hoofdpijn en misselijkheid. Ook bevat het antibacteriële en antivirale eigenschappen. Daarnaast werkt de olie slijmoplossend en geeft het verlichting bij verkoudheid en astma.

Pepermuntolie kan ook helpen bij snurkklachten. Zo kun je er mee stomen in een heerlijk stoombadje of stoominhalator, vlak voordat je naar bed gaat. Dit opent je luchtwegen en holtes. Hierdoor gaat ademhalen gemakkelijker en zul je minder last hebben van snurkklachten. Ook kun je pepermuntolie gebruiken om mee te gorgelen. Neem een glas water en voeg hier een paar druppels aan toe. Dit zal je keel opfrissen en vrijmaken van overtollig slijm.

Snurken stoppen etherische oliën

Ook eucalyptusolie kan weldadig zijn bij snurkklachten. Eucalyptusolie stimuleert het immuunsysteem en heeft een slijmoplossende werking. Daarnaast bevat het antibacteriële eigenschappen en gaat het ontstekingen tegen. Gebruik de olie op dezelfde manier als pepermuntolie om het verschil te merken. De slijmoplossende en ontstekingsremmende eigenschappen zullen je weer vrij doen ademen en hiermee ook snurken stoppen.

2. Onderzoek of je een allergie hebt


Een allergie die ongemerkt snurkklachten veroorzaakt komt vaker voor dan de meeste mensen denken. Een allergische reactie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen, allergenen genaamd, zoals huisstofmijt, stuifmeelkorrels of huidschilfers van dieren. Deze reactie kan zich op verschillende manieren openbaren, zoals uitslag, tranende ogen, een verstopte neus en opgezwollen neusslijmvlies.

Snurken stoppen Mr. Anti Snurk

Door een verstope neus en opgezwollen neusslijmvlies gaat ademhalen lastiger en zul je gedwongen door je mond gaan ademhalen. 's Nachts kan dit zorgen voor een negatieve druk in het keelgebied, wat een zuigend effect kan veroorzaken. Als gevolg hiervan ontstaan trillingen van het keelweefsel. Deze trillingen zijn de bron van snurkklachten.

Een huisstofmijtallergie is voor veel snurkers de oorzaak van hun probleem. De reden hiervoor is dat beddengoed veel huisstofmijt bevat, omdat dit het ideale klimaat vormt: vochtig en warm. Ook zijn onze huidschilfers een voorname voedselbron voor huisstofmijt.

Snurken stoppen slaapkamer

Snurken stoppen als je last hebt van een allergie doe je door te proberen je klachten zoveel mogelijk te beperken. Ten eerste is het aan te raden je beddengoed regelmatig te wassen en je slaapkamer dagelijks te luchten en stofvrij te houden. Vergeet ook je gordijnen niet. Het kan ook helpen om speciaal beddengoed aan te schaffen voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Ook hooikoorts (allergie voor stuifmeelkorrels) kan snurkklachten veroorzaken, omdat het net als een huisstofmijtallergie kan zorgen voor geïrriteerde slijmvliezen en een verstopte neus. Mensen die veel last hebben van hooikoorts, gebruiken vaak een antihistaminicum om hun klachten te beperken. Dit is vaak verkrijgbaar in de vorm van tabletten, drank en druppels.

Als jij niet zeker weet of jij een allergie hebt, maar wel een vermoeden dat dit de oorzaak kan zijn van jouw snurkklachten, breng dan een bezoekje aan je huisarts.

3. Verander je slaaphouding met een Sleep Position Trainer


Sommige mensen snurken vooral als ze op hun rug slapen. Dit komt doordat je onderkaak in deze positie verder naar achteren zakt, evenals je zachte gehemelte en tong. Door de blokkade van de luchtweg die zo ontstaat is de kans op snurken groter. Je kunt vaak snurken stoppen door je slaaphouding te veranderen. Vaak maakt slapen op de zij al een wereld van verschil. Maar omdat bijna iedereen draait en woelt tijdens de slaap, is het bijna onmogelijk deze positie de hele nacht vol te houden.

Daarom is de Sleep Position Trainer (SPT) ontwikkeld. De SPT bestaat uit een klein apparaatje dat je bewegingen meet en dat is bevestigd aan een band die je om je borst draagt. Zodra je tijdens je slaap op je rug draait, wordt dit geregistreerd door de SPT en geeft deze een kleine trilling om je aan te sporen je slaaphouding aan te passen.

Bron: Nederlandsesnurkpoli.nl

De SPT wordt vaak ingezet voor mensen die lijden aan slaapapneu, maar ook voor rugsnurkers kan een SPT effectief zijn. Bij sommige gebruikers verstoren de trillingen hun nachtrust te erg, waardoor ze uiteindelijk niet doorgaan met het gebruik. Maar er zijn ook al positieve resultaten geboekt. Vaak heb je een verwijzing van een arts nodig. Helaas is het een zeer dure oplossing: de adviesprijs bedraagt €685.

4. Schaf een Mandibulair Repositie Apparaat aan


Mochten bovenstaande tips geen effect hebben op jouw snurkgedrag, dan kan de aanschaf van een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) jou waarschijnlijk wél helpen. Een Mandibulair Repositie Apparaat is één van de effectiefste anti snurk middelen die er bestaan. Vaak wordt een MRA ook wel een anti snurkbeugel genoemd. Deze beugel draag je ’s nachts en bestrijdt de meest voorkomende de oorzaak van snurken: het verslappen van de mond- en keelspieren tijdens de slaap. Dit heeft als gevolg dat de luchtweg in de keelholte (gedeeltelijk) wordt geblokkeerd. Deze blokkade zorgt voor een vernauwing, waardoor lucht minder ruimte heeft. Dit veroorzaakt trillingen van het keelweefsel, die zorgen voor het vervelende snurkgeluid.

Snurken stoppen MRA

Snurken stoppen is een kwestie van het voorkomen van een blokkade van de luchtweg in het keelgebied. Een MRA doet dit. Het dwingt de onderkaak iets naar voren, waardoor lucht vrije doorgang heeft en snurken wordt voorkomen. De werking van een MRA is wetenschappelijk getest en werkt bij 90% van alle snurkers. Aan te raden is een beugel te gebruiken die je zelf op maat kan maken. Dit zorgt voor een betere werking en meer comfort tijdens het dragen ervan.

5. Koop een anti snurk hoofdband


Als laatste zou je nog de aanschaf van een anti snurk hoofdband kunnen overwegen. Deze band voorkomt een blokkade van de luchtweg, net als een MRA. Het is een elastische band die je ’s nachts om je hoofd, kin en kaken plaatst. De band is gemakkelijk aan te passen aan de grootte van je hoofd. Een hoofdband is zo ontwikkeld dat het de kaken stabiliseert, zodat zij op de juiste plek blijven en dus niet naar achteren zakken. Je luchtweg zal dus niet meer worden geblokkeerd, waardoor snurken verleden tijd zal zijn. Ook bevordert het de ademhaling door de neus. Als jij dus vooral snurkt als je slaapt met open mond, kan een hoofdband de oplossing zijn.

Snurken stoppen hoofdband
Bron: Apneatreatmentcenter.com

Er zitten echter wat nadelen aan het gebruik van een hoofdband. Door sommige gebruikers wordt het dragen van de band ervaren als oncomfortabel. Ook wordt soms het feit dat je mond wordt dichtgehouden als beklemmend ervaren, zeker door mensen die kampen met een bemoeilijkte neusademhaling. Als jij echter geen ongemak ervaart, kan een hoofdband een goede oplossing voor jouw snurkprobleem zijn.

Snurken stoppen Mr. Anti Snurk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten