vrijdag 21 juli 2017

Werkt een anti snurk kussen tegen snurkklachten?

Snurken komt vaak voor, maar dit betekent niet dat het een ‘normaal’ verschijnsel is. Sterker nog, snurken is vaak een voorbode van andere lichamelijke kwaaltjes en kun je het best zo snel mogelijk behandelen. Het komt niet zelden voor dat snurken een bron vormt van spanningen en irritaties. Als gevolg hiervan slapen veel stellen in aparte kamers. Niet echt gezellig natuurlijk. Om snurken tegen te gaan bestaan er tientallen middeltjes en remedies, waardoor het soms lastig is de meest geschikte voor jouw klachten eruit te pikken. In dit artikel bespreken we het zogenaamde anti snurk kussen. We gaan dieper in op wat zo'n kussen precies doet, of het effectief is en waar je een anti snurk kussen kunt kopen.


anti snurk kussen
Bron: Ponteensalud.net

Wat voor type snurker ben jij?


Om te bepalen of jij baat kunt hebben bij een anti snurk kussen, is het belangrijk om te kijken waar de oorzaak van jouw snurkklachten vandaan komt. Kortom: wat voor type snurker jij bent. Snurkers zijn grofweg in te delen in de volgende twee typen:

  • Keelsnurkers. Zij zijn in de meerderheid. Als je een keelsnurker bent, betekent dit dat je snurkt door een blokkade van de luchtweg in het keelgebied. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je een lang en slap zacht gehemelte of huig hebt of je spieren en weke delen in de mond en keel verslapt zijn. Het gevolg hiervan is dat de luchtstroom tijdens de slaap bemoeilijkt wordt. Hierdoor ontstaan trillingen van het keelweefsel die het vervelende snurkgeluid veroorzaken. 
  • Neussnurkers. Als jij een neussnurker bent, betekent dit dat je last hebt van een blokkade in de neus, waardoor je neusademhaling (vooral ’s nachts) wordt bemoeilijkt. Soms is dit slechts tijdelijk, als je bijvoorbeeld verkouden bent of last hebt van een allergische reactie. Het kan echter ook langdurig of zelfs chronisch zijn, bijvoorbeeld in het geval van gezwollen neusslijmvlies, neuspoliepen of een scheef neustussenschot. Door deze blokkade ontstaat er een geforceerde mondademhaling, wat een negatieve druk op de keel legt en zorgt voor een zuigend effect. Hierdoor ontstaat het snurkgeluid.
anti snurk kussen - Mr. Anti Snurk 

Wat doet een anti snurk kussen?


Een anti snurk kussen corrigeert de slaaphouding van de snurker. Meestal snurken mensen het meest als ze op hun rug slapen. Dit komt doordat in die houding je onderkaak, tong en andere delen van de mond verder naar achteren vallen en de luchtweg blokkeren. Het veranderen van je slaaphouding kan dus een groot verschil maken. Het ontwerp van een anti snurk kussen zorgt ervoor dat het oncomfortabel voor de snurker is om op de rug te slapen. Hierdoor forceert het kussen de zijligging.

Er bestaan verschillende soorten anti snurk kussens. Zo zijn er bijvoorbeeld kussens die in hoogte verstelbaar zijn door middel van een elektrisch systeem of een opblaaszak of die zijn gemaakt van speciaal ergonomisch materiaal.

Is een anti snurk kussen effectief?


Vaak adverteren bedrijven dat hun anti snurk kussen alle snurkproblemen op kan lossen, maar helaas is dit niet zo. Anti snurk kussens zijn vrijwel alleen effectief voor keelsnurkers die vooral last hebben van snurken als ze op hun rug slapen. Een anti snurk kussen kan er bij hen voor zorgen dat hun snurkklachten verminderen of helemaal weggaan.

Bron: Boschbedding.nl

Helaas werkt een anti snurk kussen niet voor iedereen. Sommige mensen hebben moeite met de gedwongen zijligging en gaan er ’s nachts ongemerkt tegenin. Je zult zelf moeten uitproberen of het een geschikt anti snurk middel voor jou is.

Als jij een typische neussnurker bent, zul jij niet veel baat hebben bij het gebruik van een anti snurk kussen. Dit komt doordat de oorzaak van jouw snurkprobleem hierbij niet wordt opgelost. Als jij last hebt van een blokkade in de neus, kun jij je heil beter zoeken in het gebruik van een neusspreider of neusspray. Mocht je probleem echter niet zomaar op te lossen zijn, is het raadzaam een bezoekje te brengen aan jouw huisarts. Hij of zij kan kijken of er een andere oplossing is voor de blokkade in jouw neus, bijvoorbeeld een chirurgische ingreep.

Verschillende anti snurk kussens op een rij


Konbanwa

Het Konbanwa anti snurk kussen bestaat uit een opblaasbare zak waarmee je het kussen zelf op de gewenste hoogte kunt blazen. In het midden van het kussen zal zo een bolling ontstaan, waardoor je gedwongen wordt om op je zij te slapen. Prijs: €39,95.

anti snurk kussen Konbanwa


Swissblue


Het Swissblue Orthopedisch Gezondheidskussen biedt optimale ondersteuning van hoofd en nek. Het is gemaakt van traagschuim en stimuleert de zijligging. Prijs: €44,96.

anti snurk kussen Swissblue

Medicomfort


Dit kussen is speciaal ontworpen voor gebruik bij zowel de buik- als zijligging. Het zorgt ervoor dat er meer ruimte tussen de slijmvliezen ontstaat, waardoor lucht beter kan stromen. Hierdoor zal vibreren van het keelweefsel, en dus snurken, voorkomen worden. Prijs: €66,50.

anti snurk kussen Medicomfort

Tempur


Dit anti snurk kussen laat de nek- en schouderspieren volledig ontspannen tijdens de slaap. Het kussen helpt hierdoor bij snurk- en slaapproblemen en kan pijn verlichten. Prijs: €89,75.

anti snurk kussen Tempur

Posiform


Dit ergonomische kussen zorgt naast perfecte steun ook voor de ideale houding om snurken tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat uw hoofd licht gebogen is tijdens de slaap, waardoor er een ongeblokkeerde ademhalingspositie wordt ingenomen. Prijs: €89,95.


Een lange termijn oplossing


Zoals al besproken is een anti snurk kussen helaas niet voor iedereen effectief. Als jij geen baat hebt bij het gebruik van een anti snurk kussen, is het noodzakelijk om te kijken naar andere oplossingen.

In deze post kun je tips (naast de tip over het anti snurk kussen) lezen over verschillende anti snurk middelen die er bestaan. Verder geven wij je hier 8 tips tegen snurken die voor jou misschien effectief kunnen zijn, zoals afvallen en stoppen met roken.

Uit onderzoek is gebleken dat één van de effectiefste middelen tegen snurken voor een lange termijn resultaat een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) is, ook wel een anti snurkbeugel genoemd. Dit bitje zorgt ervoor dat je onderkaak iets naar voren wordt gedwongen. Hiermee voorkomt het een blokkade van de luchtweg door je onderkaak en weke delen en wordt snurken voorkomen. De werking van een MRA is wetenschappelijk getest en effectief bij ruim 90% van de snurkers. Bekijk hier de verschillende soorten anti snurkbeugels die er op de markt zijn.

anti snurk kussen - Mr. Anti Snurk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten