vrijdag 14 juli 2017

Natuurlijke middelen tegen snurken: gezonde remedies en tips

Helaas kampt bijna de helft van alle Nederlanders wel eens met snurkklachten. Deze kunnen onschuldig zijn en van tijdelijke aard, maar soms ook permanent. Als jij een chronische snurker bent, loop je volgens The British Snoring & Sleep Apnoea Association drie keer meer kans op gezondheidsklachten dan niet-snurkers. Het is dus belangrijk om je snurkprobleem tijdig aan te pakken. Hieronder geven we je een aantal tips over natuurlijke middelen tegen snurken die jou van je snurkklachten af kunnen helpen. Lees dus gauw verder.



Natuurlijke middelen tegen snurken

 

Olijfolie


Eén van de mogelijke oorzaken van snurken is overmatig weefsel aan de achterzijde van de neus of keel. Dat weefsel zorgt voor een kleine blokkade van de luchtwegen, waardoor ademhalen lastiger gaat. Hierdoor gaat het weefsel trillen en dit veroorzaakt het snurkgeluid. Olijfolie helpt om het keelweefsel te smeren en verzachten, waardoor de trillingen sterk worden verminderd. Doordat olijfolie de weefsels vochtig houdt, vinden er minder vibraties plaats wat leidt tot minder gesnurk.

Daarnaast houdt olijfolie de spieren onder het gehemelte lichtjes gespannen, waardoor het gehemelte gedurende de nacht verder open blijft en lucht beter doorgang heeft. Hierdoor neemt de kans op snurken af. Ook heeft olijfolie ontstekingsremmende eigenschappen, die de luchtweg vrijhouden van zwellingen.

Drink twee tot drie kleine slokjes olijfolie voordat je naar bed gaat. Snurkklachten zullen hiermee sterk afnemen of helemaal worden voorkomen.

Natuurlijke middelen tegen snurken olijfolie

Honing


Honing bevat zowel antibacteriële als ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het zwellingen en ophopingen rond de keel tegengaat. Hierdoor wordt een blokkade van de luchtwegen voorkomen en zal snurken minder kans krijgen. Ook heeft honing helende eigenschappen, wat helpt bij irritaties van de keel die worden veroorzaakt door snurken. Uit onderzoek is gebleken dat honing daarnaast geïrriteerde membranen kalmeert. Verder smeert honing net als olijfolie de keel en voorkomt daardoor trillingen van het keelweefsel. Drink dagelijks voor het slapengaan een kop thee (of heet water) met honing om snurken te voorkomen. Je kunt honing ook mengen met olijfolie en dit mengsel drinken voordat je naar bed gaat.

Natuurlijke middelen tegen snurken honing

Brandnetelthee


Brandnetelthee kan je ook helpen in de strijd tegen snurken. Van brandnetels wordt beweerd dat ze de ontstekingseffecten van allergenen (die je bijvoorbeeld in huisstofmijt en pollen kunt vinden) kunnen bestrijden. Een allergische reactie kan zorgen voor zwellingen in de luchtwegen en een verstopte neus, wat leidt tot snurken. Zorg er dus altijd voor dat je je slaapkamer goed lucht, vaak stofzuigt en met regelmaat je beddengoed wast. Drink daarnaast elke avond voordat je gaat slapen een kop brandnetelthee. Deze thee kun je zelf maken door een theelepel gedroogde brandnetelblaadjes toe te voegen aan een mok met gekookt water. Laat een aantal minuten trekken, en klaar is je thee.

Natuurlijke middelen tegen snurken brandnetel

Etherische oliën


Etherische oliën kunnen ook zeer effectief zijn tegen snurkklachten. Je kunt deze oliën op verschillende manieren gebruiken.

Eucalyptusolie is heerlijk verkoelend en verfrissend, stimuleert het immuunsysteem en bezit antibacteriële eigenschappen. Het wordt vaak toegepast bij luchtwegproblemen, mede door zijn slijmoplossende werking. Eucalyptusolie is heerlijk om mee te stomen, in een zelfgemaakt stoombadje of stoominhalator. Dit opent je neusholte en luchtwegen, wat snurken tegengaat. Ook gaat het ontstekingen in de neusholte tegen die voor blokkades kunnen zorgen. Je kunt de olie ook gebruiken om mee te gorgelen voordat je gaat slapen, om je keel op te frissen en vrij te maken van slijm.


Natuurlijke middelen tegen snurken etherische olie


Pepermuntolie heeft een helende werking op de longen en wordt ook door astmapatiënten gebruikt. Daarnaast heeft pepermunt een antibacteriële werking en kan zelfs virussen verdrijven. Je kunt deze olie op dezelfde manier als eucalyptusolie gebruiken om snurken tegen te gaan.

Tijmolie ondersteunt de ademhaling, het immuunsysteem, de spieren en gewrichten. Van deze olie beweert men dat je hem aan moet brengen onder je grote tenen om snurken te doen stoppen. Volgens de reflexologie staat de grote teen in verbinding met de nek en keel en daarom is dat de beste plek om tijmolie tegen snurken te gebruiken.

Acupunctuur


Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese kruidengeneeskunde en bestaat al meer dan 2500 jaar. In de Chinese geneeskunde heerst het idee dat een ziekte of kwaal een uiting is van een verstoring in het algemene welzijn van lichaam en geest, veroorzaakt doordat de energiehuishouding uit balans is. Door het plaatsen van naalden op bepaalde meridianen in het lichaam, kan de energiehuishouding weer worden hersteld.

Natuurlijke middelen tegen snurken acupunctuur



Door acupunctuur worden de luchtwegen van de neus en keel volledig schoongemaakt en ontdaan van slijm en ander materiaal dat snurken kan veroorzaken. Hierdoor zal je ademhaling verbeteren en snurken verleden tijd zijn. Acupunctuur werkt vooral goed bij snurkklachten veroorzaakt door een allergische reactie, chronische verkoudheid of bijholteontsteking.

Aanvullingen op natuurlijke middelen tegen snurken


Sommige mensen kunnen misschien wel een extra steuntje gebruiken in hun strijd tegen snurken. Voor hen kan het een optie zijn om te kijken naar een effectief anti snurk middel of andere remedie in combinatie met bovenstaande natuurlijke middelen tegen snurken.

In dit artikel worden 7 anti snurk middelen besproken, zoals een anti snurk kussen, keelstrips en een Mandibulair Repositie Apparaat. Dit laatste middel, dat ook wel een anti snurkbeugel wordt genoemd, blijkt in 90% van de gevallen een zeer effectief middel tegen snurken. Hier kun je meer lezen over verschillende anti snurk beugels die op de markt worden aangeboden.



Natuurlijke middelen tegen snurken Mr. Anti Snurk


Veel mensen hebben ook baat bij het doen van oefeningen tegen snurken, om hun keel- en mondspieren te versterken, zodat deze minder gaan hangen en de luchtweg niet blokkeren. Lees hier meer over effectieve oefeningen die positieve resultaten geven tegen snurkklachten.

Als laatste worden in dit artikel tips gegeven over aanpassingen die je kunt doen in je levensstijl die je kunnen helpen je snurkklachten te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van je alcoholgebruik en stoppen met roken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten