dinsdag 7 november 2017

De beste huismiddeltjes tegen snurken op een rij

Snurk jij als een kettingzaag, maar zie je het niet zitten om met ingewikkelde anti snurk middelen en andere apparaatjes aan de slag te gaan? Dan zou je je eigen keukenkastjes eens kunnen goed kunnen uitpluizen. Er bestaan namelijk simpele huismiddeltjes tegen snurken die jou verlichting kunnen geven bij hardnekkige snurkklachten. Lees snel verder en zeg je snurkprobleem vaarwel.

 
Huismiddeltjes tegen snurken - munt

8 Huismiddeltjes tegen snurken:



1. Zout & baking soda


Een verstopte neus is één van de belangrijkste oorzaken van snurkklachten. Het zorgt voor een belemmerde neusademhaling, waardoor je automatisch overstapt op ademhalen via de mond. Dit zorgt voor een negatieve druk in de keel, met snurken als gevolg. Om dit tegen te gaan, kan een mengsel van zout en baking soda je helpen om je neusgaten schoon te spoelen. Meng voordat je naar bed gaat een kop water op kamertemperatuur met een halve theelepel zout en een snufje baking soda. Gebruik een simpel spuitje om dit mengsel in je neusgaten te spuiten. Dit zal een verstopte neus gegarandeerd oplossen en hiermee je snurkklachten verminderen.

Huismiddeltjes tegen snurken - zout


2. Olijfolie


Sommige mensen kampen met een vernauwing van de luchtweg in de keelholte, door bijvoorbeeld overmatig weefsel, verslapte spieren of verdikte keelwanden veroorzaakt door roken of overgewicht. Dit heeft als gevolg dat de luchtstroom turbulent wordt, wat trillingen van het keelweefsel teweeg kan brengen. Deze trillingen zijn de oorzaak van het welbekende snurkgeluid.

Olijfolie is een zeer effectief huismiddel tegen snurken dat korte metten kan maken met deze ongewenste vibraties. Ten eerste heeft het een smerende werking op de keel en daarnaast verzacht het het keelweefsel. Hierdoor worden de trillingen sterk verminderd. Ook zorgt olijfolie ervoor dat de keelweefsels vochtig blijven, waardoor er minder vibraties plaatsvinden, en dus ook minder gesnurk. Daarnaast bevat olijfolie ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor er minder kans is op het ontstaan van zwellingen in de luchtweg.

Drink voordat je naar bed gaat twee tot drie kleine slokjes olijfolie om snurkklachten te verminderen. Eet of drink hierna niets meer!

Huismiddeltjes tegen snurken - olijfolie


3. Ui


Uien zijn zeer gezond en kunnen voor de bestrijding van vele lichamelijke kwaaltjes ingezet worden, zo ook snurken. Ze helpen de luchtwegen vrijmaken, waardoor de ademhaling verbetert en de kans op snurken afneemt. Ook hebben ze een ontstekingsremmende werking. Om te profiteren van de positieve eigenschappen van ui, probeer het dan toe te voegen aan je avondmaaltijd. Daarnaast is het zeer effectief om een ui doormidden te snijden en deze ’s nachts naast het hoofdeinde van je bed te leggen. Dit wordt ook vaak gedaan om verkoudheid te bestrijden.

Huismiddeltjes tegen snurken - uien


4. Brandnetelthee


Soms worden snurkklachten veroorzaakt door een allergische reactie die leidt tot bijvoorbeeld een verstopte neus, niezen en opgezwollen neusslijmvlies. Brandnetel wordt gezien als een natuurlijke antihistamine en kan allergische reacties beperken. Drink gedurende de dag een aantal koppen brandnetelthee en je zult zien dat je snurkklachten verminderen. Probeer daarnaast het risico op een allergische reactie op andere manieren te beperken, zoals hier wordt beschreven.

Huismiddeltjes tegen snurken - thee


5. Pepermuntolie


Pepermunt is een kruid dat helend werkt op het spijsverteringsstelsel en de longen. Het bevat zelfs de eigenschap om virussen te verdrijven en daarnaast is het antibacterieel.  Ook tegen snurkklachten kan pepermunt zeer effectief zijn.

Er zijn verschillende manieren waarop je (etherische) pepermuntolie kunt gebruiken. Ten eerste is het geschikt om mee te gorgelen voordat je naar bed gaat. Dit voorkomt trillingen van het keelweefsel veroorzaakt door de aanwezigheid van overtollig slijm. Ook geeft het een fijn, fris gevoel. Meng een glas lauwwarm water met een druppeltje pepermuntolie. Gorgel gedurende ongeveer een halve minuut en spuug het mengsel uit.

De tweede manier om pepermuntolie te gebruiken tegen snurken, is door het bereiden van een stoombadje met een paar druppeltjes olie (ook eucalyptusolie is hier zeer geschikt voor). Dit zal je neusholte en luchtwegen openen en snurkklachten verminderen.

Huismiddeltjes tegen snurken - etherische olie


6. Geklaarde boter


Geklaarde boter is boter waarvan de vaste bestanddelen (eiwitten en zouten) en het water zijn verwijderd. Dit wordt gedaan door het langzaam verhitten van de boter en het schuim eraf te scheppen. Geklaarde boter bevat geneeskrachtige eigenschappen die onder andere kunnen helpen bij het openen van een verstopte neuspassage.

Warm een beetje geklaarde boter op in de magnetron en gebruik een druppelbuisje om een paar druppeltjes in je neusgaten in te brengen. Doe dit elke avond en ochtend en na een aantal weken zul je het verschil merken.

Huismiddeltjes tegen snurken - boter

7. Luchtbevochtiger


Soms ontstaan snurkklachten door de aanwezigheid van droge lucht in de slaapkamer. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 60% en 80%. Als dit lager ligt, kan dit resulteren in geïrriteerde membranen in de neus en keel. Dit lokt snurkklachten uit. Om de vochtigheidsgraad in jouw slaapkamer te testen gebruik je een hygrometer. Als de lucht inderdaad te droog blijkt, kan het de moeite waard zijn om een luchtbevochtiger aan te schaffen om de kans op snurkklachten te beperken.

http://mrantisnurk.nl/?ref=antisnurkblogspot-huismiddeltjes


8. Vermijd “snurk uitlokkers”


Bij het tegengaan van snurken is het belangrijk om middelen die snurken uitlokken te vermijden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Alcohol. Alcohol verdooft en heeft een kalmerende werking op de spieren. Het gevolg hiervan is dat de spieren verslappen, zo ook de mond- en keelspieren. Dit vergroot de kans op snurken aanzienlijk.
  • Roken. Sigarettenrook irriteert de luchtwegen en slijmvliezen. Dit zorgt voor zwellingen en verdikte keelwanden, met snurkklachten als gevolg.
  • Kalmerende middelen. Deze hebben vaak hetzelfde effect op de spieren als alcohol en kunnen zodoende snurkklachten uitlokken.
  • Grote maaltijden voor het slapengaan. Een volle maag drukt tegen je middenrif, wat de ademhaling negatief kan beïnvloeden. 

Huismiddeltjes tegen snurken - grote maaltijd

Alternatieve oplossingen tegen snurken: anti snurkbeugel


Merk jij na het toepassen van bovenstaande huismiddeltjes tegen snurken (te) weinig verschil? Dan heb je misschien een steuntje in de rug nodig in de vorm van een anti snurk middel.

Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen een anti snurkbeugel aan te schaffen. Dit middel is zeer effectief, omdat het snurken bij de wortel aanpakt. Zoals we al zeiden wordt snurken vaak veroorzaakt door een geblokkeerde luchtweg in het keelgebied. Een anti snurkbeugel voorkomt deze blokkade. Het dwingt de onderkaak iets naar voren, waardoor de luchtweg de gehele nacht vrij blijft. Ook de tong en het zachte gehemelte blijven op hun plek.

Huismiddeltjes tegen snurken - anti snurkbeugel


Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat zo’n 90% van alle snurkers baat heeft bij het gebruik van een anti snurkbeugel. In de wetenschap wordt het middel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. Hier schreven we al meer over de precieze werking van een MRA.

Het meest effectief is een beugel die aanpasbaar is aan je gebit. Naast vele dure aanbieders zijn er ook verschillende online aanbieders die goedkope, aanpasbare beugels van goede kwaliteit bieden, zoals Mr. Anti Snurk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten