vrijdag 30 juni 2017

Werken keelstrips tegen snurken?

Snurk jij? Dan is de kans groot dat je onbewust last hebt van een slechte slaap. Het kan daarom voorkomen dat je overdag vaak last hebt van slaperigheid, wat op den duur zelfs kan uitmonden in chronische vermoeidheid. Er bestaan tientallen middeltjes tegen snurken en het is dus ook niet gek dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vaak hebben snurkers al vele remedies geprobeerd, maar heeft het niet mogen baten. Om je te helpen in je zoektocht iets gemakkelijker te maken, gaan we in dit artikel één van de vele anti snurk middelen bespreken: keelstrips. Werken keelstrips tegen snurken?


Keelstrips tegen snurken
Bron: tantasalute.it

Hoe ontstaat snurken?


De oorzaak van snurken ligt meestal aan een verslapping van de spieren in het mond- en keelgebied. Het is normaal dat je spieren zich tijdens je slaap verslappen, maar sommige mensen hebben last van extreme verslapping. Hierdoor zakt je onderkaak tijdens de slaap naar achteren, waardoor deze je luchtweg blokkeert. Omdat lucht zich door een nauwe opening moet persen, ontstaan trillingen van het keelweefsel. Deze trillingen veroorzaken het vervelende snurkgeluid.

Wat zijn keelstrips tegen snurken?


Keelstrips zijn strips die je voor het slapengaan tegen je gehemelte plakt. Na het plaatsen van de strip mag je niet meer eten of drinken. Na een tijdje smelten de strips, en komen de natuurlijke ingrediënten vrij. Vaak is dit een combinatie van verschillende oliën en andere werkzame stoffen. Deze combinatie van deze ingrediënten zorgt ervoor dat de keel wordt gesmeerd en verzacht. Dit voorkomt vibraties van het keelweefsel tijdens de nacht en dus ook het snurkgeluid.

Keelstrips tegen snurken

Keelstrips liggen in het verlengde van anti snurk keelsprays, die ook trillingen tegengaan. Het voordeel van keelstrips is echter dat ze over het algemeen langer werkzaam zijn dan een keelspray, zo rond de 8 uur. Je hebt dus per nacht genoeg aan één keelstrip.

Werken keelstrips tegen snurken?


Ja, keelstrips helpen tegen het vibreren van weefsels in de keel, waardoor snurken vermindert of verdwijnt. De werkzame ingrediënten voorkomen trillingen en dus ook het snurkgeluid. Lichte snurkers kunnen dus baat hebben bij keelstrips.


Keelstrips tegen snurken
Bron: specialistaustralia.com.au


Als je echter last hebt van zeer ernstige snurkklachten zullen de strips helaas niet het gewenste effect hebben. Vaak betekent dit dat je spieren te erg verslapt zijn voor keelstrips om ertegen op te werken. Hiervoor is grover geschut nodig.

Alternatieven voor keelstrips


Voor ernstige snurkers is het beter om hun heil in een ander anti snurk middel te zoeken. Een zeer positief beoordeeld product is de zogenaamde anti snurk beugel. Dit is een bitje dat je onderkaak tijdens de slaap in positie houdt. Dit zorgt ervoor dat je luchtweg vrij blijft en snurken voorkomt. De officiële benaming van een anti snurk beugel is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Een MRA is wetenschappelijk effectief bewezen door het NCBI en werkt bij ruim 90% van alle snurkers. Lees hier meer over verschillende anti snurk beugels die verkrijgbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten