vrijdag 2 juni 2017

7 effectieve middelen tegen snurken - voor een definitief resultaat!



Partners van snurkers zijn vaak de dupe van het irritante zagende snurkgeluid dat snurkers produceren. Door geluidsoverlast lopen zij door de jaren heen veel slaap mis. Volgens de ‘British Snoring & Sleep Apnoea Association’ kan dit oplopen tot wel twee jaar gedurende hun hele leven! Ook snurkers zelf lijden vaak onder hun snurkprobleem. Zij slapen minder diep en dit heeft gevolgen voor hun energieniveau en humeur de volgende dag, om nog maar niet te spreken over hun gezondheid op de lange termijn. Reden genoeg dus om dit vervelende probleem voor eens en altijd op te lossen. Hieronder bespreken we 7 effectieve middelen tegen snurken, lees dus gauw verder!

Middelen tegen snurken


Effectieve middelen tegen snurken

1. Anti snurk kussen

Snurken wordt bij de meeste mensen veroorzaakt doordat de mond- en keelspieren zich tijdens de slaap verslappen, en hierdoor de luchtweg blokkeren. Dit wordt vaak verergerd zodra men op de rug slaapt en hierdoor de tong en andere weke delen verder naar achteren vallen. Slapen op de zij kan bij veel mensen de snurkklachten doen afnemen. Helaas is het lastig om deze positie de hele nacht vol te houden. Een anti snurk kussen kan je hierbij helpen. Deze is zo ontworpen dat het slapen op de rug oncomfortabel is en zorgt er daardoor voor dat je op je zij blijft liggen. Bij sommige snurkers kan het zijn dat de klachten afnemen of verdwijnen. Er zijn echter ook mensen die tijdens de slaap ongemerkt tegen deze gedwongen slaappositie ingaan. Zij zullen hun heil in andere middelen tegen snurken moeten vinden.

2. Anti snurk spray

Er bestaan zowel keel- als neussprays tegen snurken, die je kunt gebruiken afhankelijk van de klachten die je hebt. Keelsprays zijn gericht op typische keelsnurkers, die snurken door trillende weefsels in de mond en keel. Keelspray voorziet het keelgebied van een laagje dat de keel smeert en verzacht, en voorkomt dat er trillingen ontstaan. Neussprays zijn meer geschikt voor mensen die snurken door een geblokkeerde of nauwe neusingang. Door het gebruik van een neusspray krijgt lucht meer doorgang, waardoor snurkers niet meer gedwongen door de mond ademhalen. Hierdoor wordt negatieve druk in het keelgebied voorkomen, en daarmee ook het vervelende snurkgeluid. Voor lichte snurkers kunnen anti snurk sprays effectief zijn, al zijn deze gemiddeld genomen slechts werkzaam gedurende enkele uren: daarna zal de spray opnieuw aangebracht moeten worden. Zware snurkers kunnen eventueel een anti snurk spray kunnen combineren met andere middelen tegen snurken.

Middelen tegen snurken - neusspray

3. Keelstrips

Een ander middel tegen snurken zijn de zogenaamde keelstrips. Keelstrips dienen voor het slapengaan tegen het gehemelte te worden geplaatst. Tijdens de nacht smelten de keelstrips, waardoor de natuurlijke oliën en vitaminen vrijkomen. Deze smeren de keelweefsels en zorgen ervoor dat ze minder of helemaal niet meer trillen. Hierdoor wordt snurken voorkomen. Keelstrips werken over het algemeen langer dan een anti snurk spray, zo rond de 8 uur. Ze kunnen zeker een positief effect op snurkklachten hebben. Het is echter meer een tijdelijke oplossing dan een definitieve oplossing op lange termijn.

4. Neuspleisters

Neuspleisters lijken op gewone pleisters, maar zijn wat stugger en hechten beter. Je dient deze pleisters op de neus aan te brengen ter hoogte van het midden van de neus, tot net boven de neusvleugels. Ze openen de neusgaten verder, waardoor je meer lucht binnen krijgt en de neusademhaling beter gaat. Hierdoor wordt er voorkomen dat je ’s nachts gedwongen door de mond ademhaalt (wat een negatieve druk creëert), en neemt het snurken af. Bij keelsnurkers zullen neuspleisters waarschijnlijk geen effect hebben. Maar voor lichte snurkers of mensen die door een tijdelijk verstopte neus snurken (bijvoorbeeld door verkoudheid of allergische reactie) kan het zeker een oplossing zijn.

Middelen tegen snurken - neuspleisters

5. Neusspreider

Een neusspreider gaat nog een stapje verder dan neuspleisters. Het principe komt op hetzelfde neer: de neusademhaling verbeteren, zodat de snurker niet gedwongen door de mond hoeft adem te halen. Het bestaat uit twee buisjes verbonden door een U-vormig bruggetje. De buisjes dien je in je neusgaten in te brengen en zorgen ervoor dat de neusvleugels open blijven staan. Neusspreiders zijn comfortabel in gebruik, en kunnen mensen met een verstopte neus of scheef neustussenschot helpen om meer lucht binnen te krijgen en in sommige gevallen ook snurkklachten verminderen. Voor keelsnurkers zal een neusspreider waarschijnlijk weinig effectief zijn. Zij kunnen hem natuurlijk wel gebruiken als aanvulling op andere middelen tegen snurken.

Effectieve middelen tegen snurken voor een definitief resultaat

6. Snurkbeugel

Snurkbeugels zijn een zeer effectief middel tegen snurken. De wetenschappelijke naam voor een snurkbeugel is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Het is een bitje dat je ’s nachts in je mond plaatst en dat ervoor zorgt dat je onderkaak in positie blijft en niet naar achteren valt. Ook voorkomt het dat je zachte gehemelte gaat hangen. Hierdoor wordt de luchtweg vrijgehouden en zal snurken worden voorkomen. De werking van een MRA is wetenschappelijk aangetoond door het National Center for Biotechnology Information (NCBI). Het meest effectief zijn beugels die zijn aangepast aan je gebit. Helaas is het erg duur om dit professioneel te laten doen. Gelukkig zijn er ook aanbieders van kwaliteitsbeugels die je al voor onder de €30 van een snurkbeugel kunnen verschaffen. In dit artikel kun je meer lezen over de verschillende anti snurkbeugels die er bestaan.

Middelen tegen snurken - Mr. Anti Snurk

7. CPAP-machine

Een CPAP-machine is een vrij ingrijpend middel tegen snurken en wordt door vele snurkers als laatste redmiddel gezien. Een is een beademingsapparaat dat bestaat uit een masker, slang en luchtpomp. CPAP staat voor continuous positive airway pressure, wat betekent dat de machine zorgt voor een constante luchtaanvoer bij de persoon die hem draagt. De druk die hierdoor wordt veroorzaakt, voorkomt een blokkade van de luchtwegen, en dus ook het snurken. Ervaringen met de CPAP-machine zijn over het algemeen erg positief. Snurkklachten verdwijnen vrijwel altijd en de slaapkwaliteit zal verbeteren. Helaas beperkt de machine je bewegingsvrijheid door het slapen met masker en slang. Ook is een machine erg duur, al gauw enkele honderden euro’s. Je moet dus goed nadenken of dit voor jou de opoffering waard is.

Middelen tegen snurken - CPAP-masker



                                                                                                                                                

Geen opmerkingen:

Een reactie posten