Bron: Eigenhuisentuin.nl |
Wat is de anti snurk plant?
De officiële benaming van de anti snurk plant is de Bromelia Ananas of Ananas Corona, kortweg ananasplant. De Bromelia Ananas is familie van de ananas die wij kennen en consumeren. Het is één van de hipste planten van dit moment. Hij komt oorspronkelijk uit de oerwouden van Zuid-Amerika en is met zijn tropische uiterlijk een echte eyecatcher. Omdat de Bromelia Ananas een siergewas is, is de vrucht kleiner en ook een stukje donkerder dan de ananas die wij normaal gesproken eten. In principe is hij ook niet eetbaar, maar als je geluk hebt en wacht tot hij oranje-rood wordt en lekker ruikt, zou je een hapje kunnen proberen.
Is de anti snurk plant effectief tegen snurken?
Volgens kenners beschikt de anti snurk plant over een aantal eigenschappen die snurkers kunnen helpen bij het oplossen van hun snurkprobleem.
In de eerste plaats geeft de anti snurk plant ’s nachts zuurstof af in plaats van overdag, zoals bij de meeste planten het geval is. De extra zuurstof kan moeilijke slapers helpen tegen slapeloosheid en zorgt tevens voor een betere en diepere slaap. Je rust dus beter uit met deze plant op je nachtkastje. Daarnaast zou de aanwezigheid van extra zuurstof in je slaapkamer snurkers helpen om minder te snurken.
Ten tweede bevat de ananasplant het enzym bromelaïne, een ontstekingsremmer. Dit enzym heeft ook een gunstig effect op de luchtwegen, waardoor het snurken zou tegengaan. Bromelaïne heeft nog veel meer goede eigenschappen en wordt ook in capsulevorm verkocht.
Of de ananasplant jouw snurkproblemen daadwerkelijk kan doen oplossen, betwijfelen wij ten zeerste. Maar door zijn positieve eigenschappen, mooie uiterlijk en heerlijke geur is het wat ons betreft wel een echte aanwinst voor je slaapkamer.
Waar is de anti snurk plant te koop?
De anti snurk plant is door zijn populariteit bij bijna elk tuincentrum verkrijgbaar, evenals bij online plantenwinkels. De prijs varieert van €6,99 (Ikea) tot ongeveer €16,75 (Bakker.com).
De Ananas Bromelia is een gemakkelijk te verzorgen plant. Hij gedijt het best op een licht, warm plekje uit de volle zon. Geef de plant één keer per week water, met name in de rozet. Houd de potgrond licht vochtig en bestuif daarnaast de bladeren met een plantenspuit. Helaas bloeit de plant maar één keer, zo’n drie tot zes maanden lang. Om de levensduur iets te verlengen, zou je de plant op zijn tijd een beetje plantenvoeding kunnen geven. Als de plant is uitgebloeid, kun je onderaan stekken vinden die je opnieuw kunt planten voor een gloednieuwe ananasplant.
Alternatieve oplossingen tegen snurken
Of de befaamde anti snurk plant jou kan helpen om jouw snurkklachten te verminderen, zul je zelf moeten ontdekken. Mocht je na de aanschaf van de plant nog steeds met snurkklachten kampen, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen.
Neem ten eerste je slaapgewoonten onder de loep. Een goede slaaproutine is van wezenlijk belang bij het bestrijden van snurkklachten. Voldoende slaap is belangrijk om niet oververmoeid te raken (oververmoeidheid zorgt voor slappere spieren tijdens de slaap, wat weer leidt tot snurkklachten). Zorg daarnaast voor een stofvrije, goed geventileerde slaapkamer. Drink zeker vier uur voordat je gaat slapen geen alcohol en rook niet, omdat dit snurkklachten uit kan lokken. Vermijd ook grote, vette maaltijden: deze drukken tegen je middenrif en kunnen je ademhaling hierdoor beïnvloeden. Vermijd ook het slapen op de rug voor zover mogelijk: dit zorgt vaak voor een verergering van snurkklachten.
Anti snurk middel
Soms hebben snurkers een extra helpstuk nodig in de vorm van een anti snurk middel. Een bewezen effectief middel in 90% van de gevallen is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), in de volksmond ook wel een anti snurkbeugel of –bitje genoemd. Dit middel pakt snurkklachten bij de bron aan: het voorkomt dat je onderkaak tijdens de slaap naar achteren valt en de keelholte blokkeert. Deze blokkade is in de meeste gevallen de oorzaak van snurkklachten.
De werking van een MRA is wetenschappelijk effectief bewezen door het Amerikaanse National Center of Biotechnology Information (NCBI). Een op maat gemaakte beugel zorgt voor het beste resultaat. Lees hier meer over verschillende verkrijgbare anti snurk bitjes. Blijf je last houden van snurkklachten, raadpleeg dan je huisarts. Deze kan je verder onderzoeken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten